Цв. Цветанов в Благоевград: Издигаме Камбитов за кмет,  готови сме с над 90% от потенциалните кандидати, с 4% водим на БСП

Камбитов посрещна Цветанов в Благоевград

Трябва да се извърши реформата в ТЕЛК, според статистиката у нас  15% от населението е с пенсии от ТЕЛК, за ЕС средният процент е 1,5/ 2 % . Това навежда на мисълта, че е възможно да има злоупотреби, каза Цветанов

 

Атанас Камбитов ще е новият кандидат за кмет на Благоевград, издигнат от ГЕРБ за местните избори догодина, това заяви Цветан Цветанов, който от днес е на посещение в Пиринско. ГЕРБ е готова над 90% с потенциалните кандидати за кметове на общини за местните избори догодина, заяви Цветан Цветанов в Благоевград. Ще има доста изненади за БСП, тъй като много от техните управници вече виждат, че това не е партията, която смятат, че трябва да ги представлява и да работят за нея, каза още заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветанов се срещна с представители на ГЕРБ в Благоевград

По думите му, ГЕРБ прави свои проучвания, които показват преднина пред БСП с поне 4 процента. Цветанов коментира също, че общинската структура на ГЕРБ в Благоевград има нов председател в лицето на областния управител Бисер Михайлов: “Спряхме се на него, защото той показва, че може да работи добре с кметовете на всички общини, независимо от партийната им принадлежност”, категоричен бе Цветан Цветанов.

В Благоевград Цветанов коментира и други актуални теми, сред които подписването на споразумението между Гърция и Македония за името на Македония, като отбеляза, че то е добре както за двете страни, така и за България, защото добрите отношения между съседите ни, гарантират сигурност и за нас, уточни още той. “На ключовите догодина европейски и местни избори е важно да работим в  екип. Само това ще ни гарантира успех”. Цветан Цветанов подчерта, че идеята за промяна на общинския ръководител на ГЕРБ-Благоевград не е от скоро, като целта е така да се даде допълнителен импулс в структурата и да се постигнат по-високи изборни резултати. Той уточни, че няма възражения към работата на досегашния ръководител Йордан Андонов, който през годините е показал добри резултати.
Пред актива на партията Цветан Цветанов коментира актуалната политическа обстановка в страната и най-важните акценти в работата на ГЕРБ. По думите му вътрешната и външната политика на правителството на Бойко Борисов са в интерес на гражданите и гарантират стабилността и сигурността в целия регион.
Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира пред актива на партията, че БСП  нямат никакво основание за вот на недоверие и че използват едни от  най-чувствителните теми в обществото само за конфронтиране. „Друга тема, по която БСП също искат да създадат противопоставяне, е социалната политика на правителството. БСП не казват, че към 2016 г. помощите за деца с увреждания са били 240 лв. месечно, а сега увеличението за деца с над 90 % увреждания е с над 900 лв. Около 26 хил. са децата с увреждания и парите за тях сега са много повече”, съобщи Цветанов. Той бе категоричен , че трябва да се извърши реформата в ТЕЛК.

„Според статистиката 15% от населението в България е с пенсии от ТЕЛК. За Европейския съюз средният процент е 1,5/ 2 % . Това навежда на мисълта, че е възможно да има злоупотреби”, смята Цветан Цветанов. „Това, което България успя да направи, е да постигне 8% повече за кохезионна политика, което се равнява на приблизително 2 млрд. лева финансова
помощ”, каза Цветанов. Според него единна и силна Европа е важна за нас,  защото това гарантира европейска солидарност.