Кметът на Община Ихтиман  Калоян Илиев лично връчи дипломите за завършено средно образование на абитуриентите от СУ „Христо Ботев“, поздравявайки ги за постигнатите резултати на матурите и успешното завършване на тяхното обучение.

Той поясни, че завършват един много важен етап от живота си, че това което са постигнали до тук никак не е малко и би трябвало да следват мечтите си, защото продължават напред и им предстоят много прекрасни моменти.

След като раздаде диплома на всеки един от зрелостниците, в обръщението си към младите хора кметът заяви, че се надява след като се насочат към конкретна насока и завършат висшето си образование, да се завърнат отново в родния град Ихтиман, където да създадат семейства и да се развиват професионално и кариерно. В приветствията си към абитуриентите  Илиев подчерта, че човек трябва да не спира да се учи, да бъде позитивен във всичките си действия и винаги да отстоява достойнството си. Пожела на всички здраве и успехи за да се справят с предизвикателствата, които им предстоят оттук нататък.