Нещастия в Дупница! 91-годишна баба полетя от френския прозорец на дома си, с опасност за живота е

Пострадалата жена до днешния следобяд бе настанена в реанимация.

Младежи се сбиха в Блажиево заради момиче, задържани са 5-ма

 

91-годишна дупничанка падна от прозореца на дома си при нещастен инцидент. Бабата е настанена с опасност за живота в частната болница в Дупница. Оттам отказаха категорично да съобщят какво е състоянието на пострадалата и да разговаят с „Вяра”. Медицинско лице, единствено обясни, че жената е настанена в реанимация.  За инцидента потвърдиха и от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. По време на нещастието жената е била сама у дома си. То се е случило на 20 юни рано сутринта около 8 часа. „Жената е полетяла от 2 рия етаж. Прозоците са били много ниско от пода, тип френски прозорец и вероятно не е могла да се задържи, изгубила е равновесие и е политнала. Станалото най-вероятно е битов инцидент”, информираха запознати.  Започнато е досъдебно производство по случая. По установения ред „Вяра” изпрати и писмено запитване до дупнишката прокуратуа относно случая, тъй като за инцидента е уведомен дежурен прокурор, но до края на работния ден отговор на редакционния имейл не бе получен.

Припомнямие, че само преди ден друга баба от Дупница бе сполетяна от нещастие, след като я нападна нейн психично болен съсед и й счупи ръката.

Същевременно, стана ясно, че служители на полицията в Дупница са задържали 5-ма младежи от града, които предната нощ влезли в саморазправа със свои познати от с. Блажиево, нанесли им побой. Един от пострадалите – 25-годишен е с множество травми и е настанен за лечение в столично здравно заведения, друг е със счупен нос, а третият е с охлузно-разкъсни наранявания. Задържаните са на възраст от 18 до 21 години.  Най-вероятната причина за мелето е момиче. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.