Извънредно! Футболистите на „Беласица” Петрич повече няма да играят на стадиона в село Коларово

Марио Минев

Фенове на „Комити”: Да изпратим делегация, която с благ тон да води преговори с Марио Минев за НСБ Цар Самуил

 

Стадионът в петричкото село Коларово, който се ползва от футболен клуб „Беласица”  повече няма  да се ползва за официални срещи.  Това е констатацията от проверката на Валентин Чакъров, Николай Младенов и Александър Кабзималски от БФС. „Въпреки всичко сме дали предписания за отстраняване на нередностите, като при желание от страна на ръководството на клуба по-реално изпълними са тези за стадиона в Първомай. До края на месец юли ще извършим нова проверка , след която ще изразим становището си пред петричкото ръководство къде да играе Беласица през есента”, споделиха от ръководството на ЗС на БФС.
Все още не се разрешава сагата около ползването на НСБ Цар Самуил. „Редно беше да се изгради група от хора, които да разговарят с благ тон с наемателя на НСБ Цар Самуил. Такива хора има в града, изразяват готовност да го направят авторитетни личности, които смятат че могат да постигнат нещо положително след разговор с Марио Минев. За всичко това е нужно да бъдат делегирани права от страна на общинското ръководство. Не можем повече да се мъчим и да пътуваме по селата в студ и пек, защото все пак всичко е свързано с разход на финансови средства и лично време”, споделиха групово феновете на Комити.
Другата тема на оживени разговори  е въпроса около селекцията на мъжкия отбор. От своя страна лично от футболистите, играещи в други клубове извън Петрич по известни причини, се разбра, че наставникът Данаил Бачков е провел разговори с тях, но до окончателен положителен развой не се е стигнало, защото той няма правата за  споразумение по финансовите въпроси.
Лятната подготовка на мъжкия отбор за новото първенство чука на вратата. Засега в ОФК Беласица всичко си е по старому.

Ташко Сульотов