Стотици се промушиха през еньовския венец в Делчево, готвачката Елена Петрелийска се превърна в център на внимание, докато се снимаше с фенове забърга гозби с билки

Елена с фенове, на празника тя демонстрира модерна българска кухня с ароматни билки

Пенка Йорданова обра овациите с един от най-красивите венци в косите си

 

Стотици се събраха за големия празник Еньовден в гоцеделчевското село Делчево. Организатор на фестивала е община Гоце Делчев.

Гостите се промушиха за здраве

Една от най-големите атракции на празника стана Елена Петрелийска, която участва в риалити шоуто „Мастър шеф”.

Плетоха се и венци. Снимки: Роска Ноцкова
Елена във вихъра си

Около нейните гозби постоянно се тълпеше любопитна публика и тя стана една от най-желаните за снимка дами на празника. Елена все пак успя да демонстрира кулинарните си умения и приготви модерни български ястия, подправени с ароматни билки.

Извиха се хора
Имаше и Ателие по грънчарство

Еньовден в Делчево започна в 05.00 часа с посрещане на слънцето и бране на билки в местността „Вълчова тумба”. След това бе открито ателие „Изработване на еньовски венци, като Пенка Йорданова веднага се премени с венец и обра аплодисментите.

Пенка Йорданова

И тази година Еньовата буля отправи своята благословия, а всички, които пожелаха, можеше да се проврат през Еньовския венец за здраве и късмет. На мегдана в Делчево имаше и  ателие – по грънчарство. И тази година на площада има благотворителен базар „Билки за лек и вкус“, където всеки ще може да си закупи билка, а със събраните средства ще се подпомогнат жени с онкологични заболявания от Гоце Делчев и региона.