Спомени от Дупница! Металисти вееха гриви в култовия бар „Пилона”, юристът барабанист Боби Велинов: В най-големия студ водката ни замръзваше, а бармънът ходеше по къс ръкав

Заведението след като бе изоставено

Заведението отдавна изчезна от лицето на града, след като бе изоставено подслоняваше клошари и бездомни животни

Някогашният бар „Пилона” в центъра на Дупница бе едно от любимите места за срещи на метъл и рок феновете в града.

Сега няма и спомен, че някога на това място е съществувал бар „Пилона”

В заведението редовно се правеха концерти, почитателите на тежката музика се събираха на по питие и се чувстваха общо взето като у дома си.

Боби Велинов

От това заведение днес обаче няма и следа. Малцина са и онези, които минавайки покрай гърба на общинска администрация си спомнят, че това място някога е било пропито от алтернативна музика, а металисти и рокаджии са опъвали жици.

Юрисът Боби Велинов от Дупница, който е и страхотен барабанист  разказа: „Спомням си само, че вътре в един период от време беше толкова студено, че водката беше замръзнала. Не се отопляваше с нищо, прозорецът беше счупен, а барманът беше рекордьор от “Гинес”, който плуваше в Рилските езера зимата, и в “Пилона” работеше по къс ръкав”.

Става въпрос за вече покойния Васил Спасов, който че притежател на сертификат, че е записан в Книгата на Гинес за рекорд в раздела “Плуване на високо надморско ниво” и за най-дълъг престой във водата. На 25 август 2002 година Васил Спасов плува цели 42 мин. в езеро Сълзата, което е на 2535 м надморска височина. Дупничани често го виждаха преди години и през зимата да ходи по къси панталони и потник.

Дълго време след като „Пилона” бе затворено, помещението бе изоставено на произвола на съдбата заради спорове около собствеността му. С течение на времето се превърна в истинско свърталище на клошари и бездомни животни. Витрините му бяха разбити, а вътре се оформи грамадно сметище и помещението служеше за тоалетна…Сега вече няма нито спомен от „Пилона”, нито от руините, в които се беше превърнало.