С агнешки курбан работниците от базата за отдих на МВР “Секвоя” край Долна баня отбелязаха ЧРД на полицията

Служителите и работниците от Базата за отдих “Секвоя” /почивния дом на МВР / в най-новото село в страната  Свети Спас, община Долна баня, отбелязаха подобаващо 139 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

В построената преди точно 13 години църква, носеща имената на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров по традиция отслужи тържествен водосвет, след което всички присъстващи се включиха и в литийното шествие около светата обител и се поръсиха със светена вода за здраве и благополучие. Празничната църковна служба бе украсена с прекрасните песнопения на женския църковен хор при енорийския храм “Успение на Пресвета Богородица” в рилския град с ръководител Румяна Дамянова.

След църковната служба отец Пламен благослови и освети специално приготвения агнешки курбан чорба, след което на празничен обяд в столовата на почивния дом се събраха работниците и служителите от колектива на базата за отдих, както и пристигналите почиващи от поредната лятна смяна.