Изследване на размера на пенисите е прекратено заради обществената реакция

Академично проучване по темата как размерът на пениса се отразява върху живота на мъжете е било прекратено, след като някои участници са изпратили изображения на пениси на анимационни герои вместо на собствените си гениталии. Алиша Уокър, доцент по социология в Университета в щата Мисури, САЩ, е прекратила изследването, за което са били нужни изображения на 3600 пениса, пише “Индипендънт”.

“Публичната реакция към проекта” означава, че “достоверността на проучването като цяло е поставена под въпрос”, коментира Уокър.

Тя е призовала мъже да предоставят снимки и мерки на своите членове в рамките на научна разработка за това как възприятията за размера на пениса са свързани с психическото и менталното здраве, сексуалната активност, самооценката, използването на презервативи и социалните взаимодействия.

От участниците се е изисквало да следват внимателно инструкциите при измерване на размера на пениса в ерекция и в омекнало състояние, както и да попълнят въпросника.

Работата, която аз върша, не е за всеки, заяви Уокър в интервю миналия месец, стартирайки изследването. “Това не са секси снимки. Това са клинични снимки”, допълни тя.

Първоначалните данни са показвали “голяма тревожност и много ниска самооценка във връзка с размера”, казва Уокър.

Тя обаче беше принудена да прекрати изследването, след като то предизвика медиен шум по целия свят. Уокър е била бомбардирана от стотици заявки на ден, много от които с майтапчийски отговори на въпросите от анкетата.

В изявление, публикувано от университета, изследователката заяви, че доброволно се е отказала от проекта. Аз продължавам да смятам, че взаимовръзката между размера на пениса и самочувствието е важна част от научното изследване, но публичната реакция спрямо проекта постави под заплаха достоверността на изпращаните отговори, допълни Уокър.

Някои от мъжете да признали, че са изпратили картинки на анимационни герои като Спонджбоб Квадратни гащи вместо снимки на собствените си пениси, за да провалят проучването.

Изследователката обвинява “неправилното и безотговорно” отразяване в медиите.

Уокър твърди, че в много статии е била представена като човек, който иска да докаже, че малкият пенис води до ниско самочувствие, поради което тя почти не получила отговори от притежатели на гениталии по-големи от средните.

Широко разпространяваните неверни интерпретации в медиите и провокативните заглавия в медиите, целящи да привлекат кликове, откраднаха възможността на тези мъже да говорят за своя опит. И ако някои мислят, че това няма значение, то има, заяви Уокър.

Според нея резултатите от изследването е можело да помогнат на мъже, които са тревожни и нещастни заради предполагаемия размер на члена им. Ние трябва да говорим за психосоматичния дискомфорт при мъжете и за начина, по който нашето общество боготвори размера и как това се отразява на мъжете, коментира Уокър в интервю.

Освен това тя е получила и заплашителни имейли и обаждания от мъже, които са я критикували, че прави проучването като жена.

Аз ги попитах защо полът ми променя нещо, но никой от тях не можа да ми каже, споделя Алиша Уокър, която признава, че се е ядосала на това, че много от тези мъже не биха казали нищо, ако изследователският проект бил воден от мъж.

От Университета в Мисури казаха, че всички снимки и попълнени въпросници са били съхранявани в сигурна база данни и са били унищожени, уточнява “Индипендънт”.