Кора от банан и ябълка със сол облекчава главоболието

Причините за главоболието могат да бъдат много различни: стрес, липса на сън, неправилно хранене, продължителна работа на компютъра и влиянието на околната среда. Каквото и да е, състоянието е непоносимо и често се налага да се отървете от болката. Пиенето на шепа хапчета обаче може да не помогне. Вместо да разчитате на невероятно скъпи и невинаги ефективни медикаменти, опитайте едно от тези прости народни средства! Това са най-добрите, по наше мнение, естествени средства за спасяване от мигрени, които всеки може да си позволи, пише zdrave.to. И най-важното – това е най-бързият и безвреден начин да се победи болката.

Народни средства за главоболие

Банан
Спрете да хвърляте корите от банани! Това е истински склад за вещества, полезни за човешкото тяло. Оказва се, че кората на бананите, сложена на предната част на главата за 20-30 минути, е в състояние да облекчи главоболието.

Джинджифил
Коренът на джинджифила има отлични противовъзпалителни свойства, като по този начин помага в борбата срещу досадното главоболие. Джинджифилът помага за отпускане на съдовете на главата и шията, намалява подпухналостта и стимулира естествените седативни механизми. Навикът да пиете чай от джинджифил 3-4 пъти на ден е в състояние да облекчи мигрена. Основното нещо е да започнете да пиете чай веднага щом почувствате главоболие.

Ябълките
Ябълката е почти най-добрият лек за главоболие. Ако се събудите с главоболие, опитайте се да изядете няколко парчета ябълка с малко сол, винаги измити с чаша топла вода. Болката ще изчезне скоро! Между другото инхалации с ябълков оцет също са от полза.

Топла вода
Ще ви помогне да се отървете от главоболието и бутилка с гореща вода, сложена на тила ви. Топлината помага да се подобри кръвообращението, да се отпуснат напрегнатите мускули на врата и да победите мигрената. В допълнение към това можете да вземете горещ душ или релаксираща вана.

Канела
Вземете няколко пръчици канела и ги стрийте на прах. Добавете малко вода и разбъркайте до гъста паста. Готово! Нанесете чудотворно лекарство върху предната част на главата, оставете за половин час. Скоро болката ще премине. Този метод е много полезен, ако главоболието се причинява от излагане на студен въздух.

Лют пипер
Друг начин да се отървете от главоболието е да използвате малко люти чушки. Да, да, този продукт може да ви отърве от най-ужасните мигрени! Много ефективен при борба с главоболието е релаксиращ крем за локално приложение от черен пипер. Помага за подобряване на кръвообращението, като по този начин спомага за успокояване на главоболието.