Абсурд! Кметът на Драгушиново Георги Хаджийски плати за синя зона в Самоков, завари колата си със скоба

Плащаш за синя зона в Самоков, а получаваш скоба и глоба в размер на 30 лв. С този абсурд се сблъска кметът на самоковското село Драгушиново Георги Хаджийски.

В понеделник следобед Георги Хаджийски паркирал колата си в синя зона пред общинска администрация. Изпратил смс на съответния номер. Обратно съобщение дошло. След като изтекъл часът, пуснал втори смс. 30 минути преди да изтече времето за паркиране, намира колата си със скоба. „Искам да ви разкажа за абсурда, с който се сблъсках. Паркирах автомобила си пред община Самоков в синя зона. Заплатих паркиране чрез смс за 1 час. Изтече ми времето, пуснах втори смс за още един 1 час. 30 минути преди изтичането на времето за платеното паркиране бях при колата си и виждам, че ми е сложена скоба. Започнах да търся телефонните номера на служителите от градска мобилност,  за да ме освободят от скобата и да им покажа, че съм си пуснал смс-си. Чакам ги вече в продължение на 20 мин. да дойдат. Обадих се и на служителката в община Самоков, която отговаря за транспорта, за съдействие, поисках да ме свърже с тях, за да дойдат и да изясним нелепата ситуация, че при заплатена такса за паркиране за два часа 30 мин преди изтичането са ми сложили скоба“, разказа Хаджийски. По-късно служителите на “Градска мобилност” отказаха да свалят скобата под предлог, че не съм платил. След като им показах смс-ите, решиха да ми освободят скобата“, разказва Георги Хаджийски пред „Вяра“.

Запитани от репортер на „Вяра“, служителите от Центъра за  градска мобилност кой е допуснал грешка, защо го правят, след като Хаджийски си е заплатил смс, те се държаха доста арогантно и се обърнаха с думите: „Не съм длъжен на теб да ти давам обяснение. Ти коя си да ти обясняваме на теб?“

В крайна сметка скобата бе премахната от служителите, но те дори не благоволиха да се извинят на Хаджийски.

Марияна Вучова