Възпитаници на СУ “Св. Паисий Хилендарски” в Дупница спечелиха престижни награди с театър и песни на английски, Златин Цолов с приз за артистичност 

Джесика Христова, Кристин Малашевска, Анжела Василева, Кристиян Василев, Златин Цолов, Калина Чучукова, Стефан Глухарски и Йоана Станкева грабнаха второ място с авторска постановка

 

Възпитаници на СУ “Св. Паисий Хилендарски” в Дупница спечелиха престижни награди на Международния фестивал „Светът в детските длани”, провел се в Балчик от 6 до 12 юли.  От СУ „Св. Паисий Хилендарски“ участваха групите „Твоят час“ – „Английският език – лесен и полезен“ с ръководител Златинка Джаджарова и „Вокална група“ с ръководител Недка Василиева.

„В номинация „Театър на английски език“ групата на Златинка Джаджарова  спечели престижното второ място в трета възрастова категория с авторската постановка “It’s never too late to meet an angel”, съревновавайки се с шест театрални трупи.

В групата са ученици от 8, 9 и 10 клас. Това са Джесика Христова, Кристин Малашевска, Анжела Василева, Кристиян Василев, Златин Цолов, Калина Чучукова, Стефан Глухарски и Йоана Станкева. Златин Цолов е удостоен със специалната награда за артистичност.

Вокалната група на Недка Василиева се представи с две песни на английски език и спечели овациите на публиката и поощрителната награда. Тя се състезава в първа възрастова група – 3, 4 и 5 клас. В групата участваха: Мишел Стоянова, Елена Гергова, Антон Йорданов, Валерия Орлинова, Велислава Фалина, Гергана Каимска, Моника Димитрова и Валерия Костова”, съобщиха от учебното заведение.

Всички участници са получили медали, международен сертификат за участие в мастър-клас по актьорско майсторство, тениски и раници. Ръководителите Златинка Джаджарова и Недка Василиева са наградени с диплом и медал. Училището е удостоено с диплом и купа. Участниците са амбицирани да участват и в следващи издания на ежегодния Международен фестивал в Балчик.

Във фестивала са участвали 320 ученици от България и Русия в различни категории и номинации.