Димитър Бербатов

Младите ни футболисти да ме вземат за пример, коментира звездата

 

Все по-вероятно е Димитър Бербатов скоро официално да сложи край на кариерата си. Звездата още умува какво да прави в бъдеще. Дали да бъде треньор, ръководител, или да се занимава с нещо, което е извън сферата на футбола.

„Може би вече е дошло време да спра. Решението няма да се забави, ще стане ясно скоро. Мога да бъда треньор или ръководител. Но мога да се захвана и с други неща – с друг бизнес, за който хората дори не предполагат. Но все още не съм изяснил за себе си какво искам да правя“, коментира започналият кариерата си в „Пирин“ (Бл) Бербатов на пресконференция вчера, на която подписа договор с букмейкър.

Ангажиментът на бившия голмайстор на „Манчестър Юнайтед“ ще бъде да дава прогнози за мачове и да прави анализи на интересни футболни събития.

„Предполага се, че имам повече знания и опит, тъй като съм играл футбол на високо ниво. Имам контакти със съотборници, които споделят разни неща, и тази информация ще ми бъде полезна в начинанието, с което се захващам. Целта ми е да бъда по-добър от Пеле в прогнозите“, коментира 37-годишният нападател.

Бербатов отправи и съвет към родните футболни таланти: „Те държат бъдещето си в собствените си ръце. Наистина не е лесно, защото играят в България – първенство, което не се гледа от толкова много хора. Но пък в един момент могат да вземат дори мен за пример и да си кажат „ето, той успя по някакъв начин“. Винаги ще бъда отворен да им давам съвети и да им помагам по някакъв начин, защото ще се почувствам добре да видя отново българско момче да отиде в Германия, Англия, Италия, а не да се ограничаваме до съседните страни. Не искам да обидя никого, но за да те познават като успял футболист и за да видиш най-доброто от този спорт – трябва да отидеш на много по-високо ниво.“