Торонто Раптърс сред фаворитите в НБА на Изток според winbet

Трансферната сага около една от суперзвездите на НБА,Кавай Ленърд най-после е към своя край. Досегашният най-добър играч на Сан Антонио Спърс ще играе за канадския Торонто Раптърс през новия сезон в най-добрата баскетболна лига в света. Сделката е договорена, като остават единствено медицинските прегледи на всички играчи, замесени в нея.

Крилото на Сан Антонио пропусна почти целия минал сезон, като взе участие едва в 9 мача от редовния сезон за „шпорите“. Той дълго време лекува контузияна крака, а когато се завърна за кратко в игра, беше очевидно, че вече няма желание и мотивация да играе под ръководството на Грег Попович за отбора от Тексас. Според анализаторите от betindex.net решаваща роля за промененото отношение и демотивацията на играча е изиграл чичо му, който е и негов агент.

Ленърд отказа да влиза повече в игра за Сан Антонио до края на миналия сезон с оправданието, че контузията му все още не е отшумяла напълно. Крилото никога не е крил желанието си някой ден да играе в родния си Лос Анджелис за някой от двата НБА франчайза там – Лейкърс или Клипърс.

Въпросителните около неговото здравословно състояние обаче, както и високите изисквания на Сан Антонио, предотвратиха преминаването му в някой от тези отбори това лято. Други сериозни кандидати за подписа на талантливия играч бяха Филаделфия и Бостън.

Така Ленърд акостира в неочаквана дестинация – канадския Торонто Раптърс. В договорената сделка Раптърс изпращат към Сан Антонио досегашната си звезда – гардът ДеМар ДеРозан, както и младия австрийски център Якоб Пьотел и защитен избор в първия кръг на драфта за догодина. В обратната посока освен Кавай Ленърд поема и опитният гард и дългогодишен играч на „шпорите“ Дани Грийн.

На пръв поглед сделката изглежда много добре за Раптърс. Няколко поредни сезона те постигаха много добър рекорд в редовния сезон, но нещо не им достигаше в плейфите на Източната Конференция. Явно мениджърите на отбора са преценили, че ДеРозан не е точният играч и лидер, който ще ги изведе до финалите на Изток. Ленърд би могъл да бъде точно такъв играч, но само при условие, че е мотивиран да се раздаде докрай за новия си отбор през този сезон.

Големият риск за Торонто е фактът, че Кавай има само една година от текущия си договор, както и негова опция за сезонът след това. Като се има предвид желанието на играча да се завърне в родния си Лос Анджелис обаче, нищо чудно той да се откаже от своята опция за удължаване на договора си другото лято и да бъде свободен агент.

Според спортните анализатори на betindex.net именно това е причината, поради която Меджик Джонсън от ЛА Лейкърс не отказа да даде прекалено висока цена за играча това лято. В крайна сметка „езерняците“ са един от победителите на трансферния сезон в НБА, като си подсигуриха подписа на ЛеБрон Джеймс. С младото си ядро отборът все още не е готов да се бори сериозно за титлата тази година.Това може много бързо да се промени следващото лято обаче, ако Ленърд наистина избере този курс на действие и реши да направи тандем с „Краля на НБА“ ЛеБрон.

Кавай Ленърд е смятан за един от петте най-добри баскетболисти в лигата, като притежава завидни умения и в защитната фаза на играта.

Залагайге в winbetи bet365на най-високите коефициенти за победител в НБА и в Евролигата!