Хотел „Рила” в Боровец се бори за най-добър ски хотел в България, получи номинация от Word Ski Awards

Хотелът е най-големият в курорта с 492 помещения, правени са му два грандиозни ремонта

Хотел „Рила” в Боровец е с номинация за най-добър ски хотел в България. Номинацията е от международните награди Word Ski Awards. Наградите се провеждат ежегодно и имат за цел да оценят най-добре представилите се хотели и курорти в сферата на зимния туризъм.

СПА центърът на хотел Рила – Rila Spa, пък е номиниран в надпреварата за най-добър хотелски СПА комплекс в страната, също част от престижните международни награди.

Също така хотел „Рила” води на останалите комплекси в курорта по брой на помещения и оглавява класацията с 492 броя. Хотел “Рила” на Боровец е част от групата хотели, управлявани през “Би Ти девелопмент сървисиз” от мениджмънт компанията “Зайтгайст венчърс”. Според справката тя е учредена в САЩ преди над 15 години от Бояна Попова, Милена Ферер и съдружници, които са и сред инвеститорите в хотелската група под бранда Bt Collection.

След мащабен ремонт и обновление на ресторантите и общите части през 2015 г. хотел „Рила” посреща гостите си с изцяло нов дизайн в модерен алпийски стил. От есента на  2017 г. хотелът предлага на своите клиенти просторни Superior стаи и апартаменти, отново в алпийски дизайн. Според данните реконструкцията през 2015 г. е финансирана от Първа инвестиционна банка с кредит от 11.1 млн. евро, а през 2017 г. е сключен още един договор за кредит от 5 млн. евро отново в ПИБ с падеж 2027 г. От Bt Collecton очакват инвестицията да се възвърне за 7 години. След обновяването на западното крило на хотела през лятото на 2017 г. хотелът разполага с 270 двойни и семейни стаи, апартаменти и мезонети от висок клас и 190 стандартни стаи. Стаите от висок клас са елегантно обзаведени според съвременните тенденции, а всички стаи предлагат зашеметяващи гледки към върховете на Рила планина.
Построен е през 1986 г. от френска строителна компания по модел от модерния френски алпийски ски курорт в областта Савоя – Les Arcs.