Какво стори БСП на Бузлуджа: Вижте поляните на другия ден след събора на червените

Това оставиха социалистите след събора

Хората питат кой ще чисти, това ли е визията за България, защо съсипват публична държавна собственост, ще им се търси ли отговорност

 

Недоволни планинари споделят в социалните мрежи Фейсбук и Туитър снимки на боклуци, останали по поляните на Бузлуджа след събора на БСП в събота. Виждат се пластмасови торбички, кенчета от бира и какви ли не отпадъци. Дори захвърлено националното знаме се търкаля в калта.

В калта бе смачкан и националният трикольор

Хората питат кой ще чисти, това ли е визията за България, защо съсипват публична държавна собственост, ще им се търси ли отговорност.

Корнелия Нинова, Сергей Станишев и Горан Брегович излязоха пред около 75 000 социалисти на историческата поляна, като от БСП се похвалиха, че това е своеобразен рекорд.

По-късно вчера от пресцентъра на НС на БСП заявявиха, че имат сключен договор с общинската фирма в Казанлък за почистване.

„България има една желязна лейди! Мачкай, Корнелия!“ Този призив отправи от трибуната под връх Бузлуджа председателят на Национален синдикат “Защита” Красимир Митов.

“Нека да се обединим, народе!”, призова пък лидерката Корнелия Нинова множеството си съпартийци. Тя разказа пред симпатизантите си предложенията на БСП от “Визия за България” – да не се приватизират и концесионират държавните богатства, да се подпомагат младите хора, да се даде предимство на държавата в здравеопазването.

“Събра ни болката, че сме най-бедните, грижата, че децата ни са с най-ниското образование, гневът, че по улиците умират хора заради липса на здравеопазване и унижението, че онези които изградиха България живеят с 200 лева”, каза още червената лидерка. Тя допълни и възмущението от това, че престъпниците които ограбват домовете на хората, се разхождат на свобода.

“България се управлява от шайка, която ограбва България. Тя посегна на най-скъпото ни. Всеки, който не е съгласен и критикува, е посочван за враг и провокатор, на всеки такъв му се затваря устата. Народе, посегнаха на най-святото ни, правото ни да мислим свободно и да бъдем с различно мнение”, каза Нинова в словото си и обяви, че в страната има прослойка, която си купува политици от всички цветове и че тя е опонентът на БСП.

Лидерката на социалистите поиска най-после да се сложи край на прехода и да се събере национална енергия за друг път на България.

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев призова за предсрочни избори, говорителят на БСП Елена Йончева настоя за разследване на корумпираните, а председателят на Национален синдикат “Защита” Красимир Митов, поиска да не се дават не три години, а още три дни на сегашното правителство.

„Каква мощ за демонстрирали? В Нови пазар в цялата община имат един кмет, в Шумен – един. Това е страшна мощ. Нека да си хапнат и пийнат, те обичат…“ Така премиерът Бойко Борисов коментира традиционния събор на социалистите на Бузлуджа.