Сафет Лютви Буз от Корница е вторият пострадал от мълнията в Пирин – намериха го с обгоряло лице и ръце

35-годишният Айдън Туфанов бе погребан в родното си село Лъжница

 

Сафет Лютви Буз от гоцеделчевското село Корница е вторият моторист, който пострада от мълнията в Пирин. Той е един от групата на четиримата ездачи от Мотоклуб –Лъжница, които онзи ден около 13,30 часа бяха застигнати от страховита буря и  гръмотевици в местността Добро поле, малко под връх Ореляк.

Както „Вяра” писа, на това място мълния порази на място 35- годишния Айдън Туфанов от Лъжница.

Днес младият мъж бе погребан в родното си село. Да се простят с него и да го изпратят в последния му земен път, освен цялото село дойдоха и негови приятели от съседните села и региона. Айдън Туфанов остави сираци малки деца и млада жена вдовица.

Вторият пострадал от мълнията – Сафет Лютви Буз от Корница, е бил намерен от спасителите от Банско на десетина метра от починалия Айдън с обгорени ръка и лице. Той се възстановява в болницата в Гоце Делчев и от преживения шок от смъртта на приятеля му, с когото почти всяка събота и неделя заедно организирали екстремни маршрути с моторите в Пирин и  околностите на селото и региона.
„Животът на момчето е извън всякаква опасност, повече е стресът, който преживява от смъртта на Айдън Туфенов. Предстои Сафет да бъде изписан в добро здравословно състояние”, коментираха от болницата в Гоце Делчев.