“Рилец” катурна “Легия” (Рударци) с 4:2, запази шансове да продължи надпред за купа “Витоша”

Говедарчани (в бели екипи) са с отлични шансове да излязат от групата.

Първи успех на летния турнир за Купата на Витоша записаха футболистите на “Рилец”. Тимът от Говедарци обърна от 0:2 до 4:2 коравия състав на “Легия” (Рударци) на стадиона в Железница и съхрани шансовете си да излезе от групата. След два кръга говедарчани са с актив от 3 точки и голова разлика 6:6, като любопитното е, че абсолютно същите показатели имат и футболистите на “Обеля”. В пряк сблъсък помежду си двата отбора предстои да определят втория участник от група “А” на полуфиналите. Правилникът предвижда при равенство в редовното време да се изпълняват дузпи. Сигурен първенец и участник в топ 4 вече е “Гранит” (Владая).

Селекцията на Рударци започна срещата във вихрено темпо и след четвърт час игра водеше с 2:0 след голове на Костадин Димитров. Състезателите на “Рилец” обаче не се стъписаха, тръгнаха по-смело напред и резултатът не закъсня.

В 29-ата активният Краси Вардаров вкара с глава за 1:2 след центриране на Любомир Джамбазов, а малко след това Никола Бойчев изведе Николай Георгиев сам срещу вратаря на “Легия”, който извърши нарушение за дузпа. Вардаров нямаше проблеми от бялата точка и доведе нещата до 2:2 на полувремето.

Още в първите мигове на втората част тимът от Говедарци стигна до пълен обрат след удар от воле на сърцатия Васил Драганов. Крайното 4:2 оформи вездесъщият Никола Бойчев отблизо в 89-ата минута.