„Беласица“ приключи  контролите си с равенство срещу „Пирин“ (Разлог)

Отборът на „Пирин“ (Разлог) има още една контрола до старта на първенството.

Председателят на ЗС на БФС Валентин Чакъров инспектира стадиона в село Първомай, два отбора според него са готови за старта на новото първенство

 

На добре подготвения стадион в село Първомай мъжкият отбор на ОФК „Беласица“ изигра последния си контролен мач срещу „Пирин“ (Разлог). Много ефикасно първо полувреме видяха зрителите на стадиона, дошли да наблюдават петричкия тим седмица преди старта на първенството. В отбора на гостите  невероятните технически изпълнения, особено по левия фланг,  на Красимир Шапкаров и бразилеца Ели Маркес (бивши футболисти на „Беласица“) доставиха удоволствие на зрителите, дошли да наблюдават двубоя. Още в 10-ата минута след образцова атака по левия фланг Краси Шапкаров  изведе Ели Маркес, той обстрелва вратата на домакините, но топката не влезе в мрежата зад Димитър Христов. Три минути по-късно Ели Маркес със страхотен шут изпрати топката на сантиметри отдясно от вратата на „Беласица“. В 16-ата минута след центриране в наказателното поле на гостите включилия се в помощ на нападението Валентин Костов бе оставен непокрит и с глава изпрати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Захари Димитров за 1:0.  В 30-ата минута Александър Георгиев центрира високо в наказателното поле на „Беласица“ и там с глава Боян Стойнев насочи топката в горния десен ъгъл на вратаря Димитър Христов за 1:1. До края на първото полувреме пропуски за отбора на гостите направиха Иван Кирев, Ели Маркес и Красимир Шапкаров и Владимир Кабранов за домакините, който с глава уцели напречната греда зад стража на Пирин.

След почивката оживлението за отбора на домакините внесе влезлия в игра Запро Динев. На няколко  пъти той със самостоятелни акции по десния фланг всяваше смут в защитата на гостуващия тим, но насочените топки не бяха реализирани от колегите му. Веднъж Запро Динев изскочи сам срещу стража на гостите Захари Димитров, но насочената топка бе изпратена слабо в ръцете му. В 59-ата минута гл.съдия Александър Вангелов отсъди дузпа в полза на „Беласица“ за игра с ръка на Мариян Ловков в наказателното поле. Опитният Владимир Кабранов не сгреши от бялата точка и изведе „Беласица“ напред в резултата за 2:1. Красимир Шапкаров продължи с отличните си прояви на терена, но гол в противниковата врата  така и не падаше. В 84-ата минута Симеон Валентинов от гостуващия тим бе повален вътре в наказателното поле на домакините и отсъдената дузпа бе превърната в гол за 2:2 от Благой Родов. Две минути преди края на срещата гл.съдия Александър Вангелов показа втори жълт и червен картон на Симеон Бояджиев от отбора на домакините.

Тази среща изгледа председателят на ЗС на БФС Валентин Чакъров, който беше дошъл да инспектира дали стадионът в село Първомай ще бъде пригоден така, както са изискванията за провеждане на официалните срещи за първенството на ЮЗ трета  лига. Лично той след мача заяви, че е останал доволен от играта на два добри отбора, които, според него, са готови за старта на новото първенство. Този двубой изгледа и легендарният железен защитник на „Беласица“ Георги Ръжданов, който е на гурбет в Италия.

„За мен контролната среща срещу отбора на „Беласица“ бе много полезна. Играхме срещу един много добре балансиран отбор, какъвто бе този на „Беласица“. И двата гола им бяха отбелязани след наивни детински грешки, които се надявам да изчистим до старта на първенството. В събота, 4 август, от 18 часа на градския стадион в Разлог ще играем последния си контролен мач срещу отбора на „Пирин“ (Гоце Делчев)”, сподели Христо Джоджов-старши треньор на „Пирин“ (Разлог).