Навършиха се 22 години от смъртта на пророчицата Вангелия Пандова Гущерова, или както всички я наричаха баба Ванга. Тя напусна този свят през 1996 г. на 85-годишна възраст, но приживе ни остави множество предсказания. Нейното име се произнася с уважение от астролози и теоретици на конспирацията, защото тя единствена успя да предскаже най-драматичните събития на нашето време. Да си припомним някои от предсказанията на Ванга за бъдещето на света:

В Европа ще доминира ислямът

Ванга предрича, че между 2033 и 2045 г. ще се случат три важни неща: Ледовете на полярните шапки ще се разтопят и нивото на Световния океан ще се вдигне. Ислямът ще доминира в Европа и мюсюлманите ще бъдат политическият елит. Световната икономиката ще е във възход.

Пътуване във времето

Ванга предсказва, че между 2262 г. и 2304 г. ще можем да осъществяваме пътувания във времето. През същия период ще осъществим контакт с извънземни и ще разкрием важни вселенски тайни.

Хората ще напуснат Земята

След 2341 г. серия от природни и причинени от човека природни катаклизми ще засегнат Земята. До 3797 г. планетата ни ще стане необитаема и хората ще търсят спасение в друга слънчева система.

Хората ще открият и тайната на безсмъртието

От 4302 г. до 4674 г. човекът достига до това ниво на развитие, в което може да комуникира с Бог. Хората ще открият и тайната на безсмъртието и лек за всички болести. Броят на хората, които живеят на различни планети, ще е около 340 милиарда. Според Ванга през 5078 г. хората ще напуснат границите на Вселената, а 5079 г. светът ще свърши. За 2018 година Ванга има две важни послания предупреждения, които ще променят света и хода на събитията: Първото е, че Китай окончателно ще се утвърди като „новата суперсила“, изпреварвайки категорично САЩ. Второто е, че ще бъде открита „нова форма на енергията“ след полет до Венера.