„Септември“ (Симитли) загуби у дома от „Хебър“ с 0:2, гостите се оплакаха от твърда игра и брутални влизания на противникови футболисти

„Септември“ (Симитли) регистрира втора загуба.

„Хебър“ (Пазарджик) победи с 2:0 като гост „Септември“ (Симитли) и записа първата си победа от началото на сезона в Трета югозападна футболна лига. Тимът дели трето място във временното класиране с отборите на „Надежда“ (Доброславци) и „Сливнишки герой“ (Сливница) с по 4 точки, но с по-лоша голова разлика.

В този мач наставникът на гостите Танчо Калпаков пусна в игра петима нови за разлика от предишния мач, завършил 1:1 срещу „Сливнишки герой“ у дома. Като титуляри за гостите започнаха вратарят Петър Дебърлиев, новите попълнения Николай Стоилков, Александър Александров, както и Руслан Иванов и Цветелин Тонев.

Първото полувреме беше изключително оспорвано, но чистите голови ситуации бяха малко. В края на полувремето обаче гостите останаха с човек по-малко, след като главният съдия отстрани вратаря Петър Дебърлиев за игра с ръка извън пеналта.

При това положение старши треньорът на „Хебър“ Танчо Калпаков пусна в игра резервния вратар Димитър Пангев, макар и невъзстановен от контузия. Въпреки това в 66-ата минута „Хебър“ поведе с 1:0 след гол от дузпа, отбелязан от Руслан Иванов.

Четири минути по-късно Георги Недялков отбеляза второ попадение в срещата, с което резултатът стана 0:2. До края на мача резултатът се запази и гостуващият тим отпътува за Пазарджик с пълен актив от точки от този двубой.

Въпреки че тимът му записа две поредни загуби на домашен терен, треньорът на „Септември“ Спас Стоименов заяви след мача, че е оптимист за бъдещето и не се притеснява.

„Не искам да се оправдавам. Доволен съм, ние ще продължаваме да работим. Добър мач за нашия отбор. Отново при 0:0 имахме чиста ситуация на Илиан Христов, която той не успя да вкара. Дузпата предреши мача. Според мен при отсъждането й нашият защитник Любомир Илиев игра с топката, но не смятам да се оправдаваме за грешките си. Можехме да поведем и да бием. Те имаха една ситуация и отбелязаха”, каза наставникът на домакините Спас Стоименов.

Старши треньорът на „Хебър“ Танчо Калпаков този път беше доволен от характера и спокойствието на своите играчи.

„В края на първата част останахме с човек по-малко, но въпреки критичната ситуация момчетата останаха спокойни. На почивката им казах, че трябва да продължат с тази увереност в играта си и да чакат подходящия момент. Относно дузпата мога да кажа, че и преди нея имаше 2-3 ситуации, които също можеха да се свирят. Имам резерви към съдийството и в аспекта на дисциплинарния контрол. Реферът позволи прекалено фриволни действия на домакините. Твърдата им игра, включително брутални влизания с двата крака, можеше да вкара в лазарета няколко от нашите още след мача. След новата контузия на Пангев и наказанието на Дебърлиев не знам дали за сряда ще имаме вратар, или ще трябва да пази юношата Спас Видев”.