Бум на катастрофи заради висока скорост в Югозапада! В болница лежат шофьор от Разлог, неправоспособен моторист от Белица, пешеходец от Благоевград, момиче от Сандански…

4 катастрофи в Югозапада заради висока скорост пратиха куп пострадали с фрактури и други тежки травми в болница. Джигитите продължават да настъпват педала на превозните си средства, без да мислят за последствията, показва справка в полицейския бюлетин. Лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от 20-годишен шофьор от разложкото село Бачево, е заловен да се движи с висока скорост в Разлог. На десен завой той навлиза в лентата за насрещно движение и блъска лек автомобил „Форд Фиеста“ с 54-годишен водач от Разлог. С фрактура на ребро и разкъсно-контузна рана в областта на главата е пострадал 54-годишният водач на форда. Той е настанен за наблюдение в МБАЛ-Разлог. Пробите с техническо средство за употреба на алкохол на водачите са отрицателни. 20-годишният А.Б. от Бачево е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

На ул. “Чавдар“ в Белица неправоспособен 28-годишен водач от село Бунцево, общ. Белица, управлявайки мотоциклет „Ямаха“, нерегистриран по надлежния ред и движейки се с висока и несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над мотоциклета и пада на пътното платно. В резултат на инцидента с охлузвания по тялото и разкъсно-контузна рана на главата е пострадал водачът на мотоциклета, който е настанен за лечение в МБАЛ-Разлог. Направената проба за употреба на алкохол е отрицателна.

На ул. “Преслав“ в Благоевград лек автомобил „Сузуки“, управляван от 65-годишния И.К., не пропуска и блъска 24-годишен пешеходец, пресичащ пътното платно на пешеходна  пътека. С охлузна рана на главата и охлузване на дясната ръка е пострадал пешеходецът. На главен път в района на Сандански лек автомобил „Рено Клио“ с 39-годишен водач от Благоевград поради неспазване на достатъчна дистанция от намаляващ скоростта си и движещ се пред него лек автомобил „Ауди“ се удря в него, в резултат на което с травма в областта на корема е пострадало 18-годишно момиче от санданското село Склаве, пътуващо в лекия автомобил „Ауди“. След извършен медицински преглед пострадалата е освободена за домашно лечение. Пробите за употреба на алкохол на водачите са отрицателни.