ФК “Велбъжд” взе първа точка в Трета югозападна лига след 1:1 у дома срещу “Спортист” (Своге)

"Велбъжд" (вдясно) и "Спортист" завършиха 1:1.

Кюстендилци се спасиха от поражението след изравнителен гол на централния защитник Михаил Димитров

 

Отборът на ФК „Велбъжд” стигна трудно до първата си точка в Трета югозападна лига. На стадион “Осогово” кюстендилци завършиха 1:1 срещу „Спортист” (Своге) в мач от 3-тия кръг. Домакините и този път имаха подкрепата на около 250 зрители, но липсата на достатъчно сработване между футболистите им се отразява още за по-конструктивна и резултатна игра.

Двубоят не предложи много футбол, но въпреки това гостите първи стигнаха до точно попадение. В 80-ата минута “шоколадите” откриха резултата, но играчите на Анатоли Бачовски съумяха бързо да възстановят равенството. При едно центриране най- съобразителен в наказателното поле се оказа централният защитник Михаил Димитров, който вкара гол с глава за крайното 1:1.

Кюстендилци записаха първата си точка.

Спечелената точка отлепи кюстендилския тим от дъното в класирането и той заема предпоследното 17-о място в Трета югозападна лига. На дъното без точка е отборът на “Септември” (Симитли).

В следващия кръг тимът на “Велбъжд” има тежко гостуване. На 25 август от 18 часа кюстендилци се изправят срещу “Миньор” в Перник, който е 9-и в класирането с 4 точки.