Жестока катастрофа в Искърското дефиле с автобус, от Спешна помощ потвърдиха смъртта на 15 души

До момента имаме потвърждение за 15 загинали при инцидента с автобус край Своге. Това съобщи за “Фокус” говорителят на Центъра за Спешна медицинска помощ – София Катя Сунгарска. Сигналът за катастрофата е получен в 17.12 часа. Мобилизирани са 15 линейки на Спешна медицинска помощ-София. Изпратени са и по 3 линейки от Враца и Монтана. Всички директори на болници са уведомени и очакват пострадали. За линейките са осигурени бързи коридори. Операцията по спасяването на пътници продължава. Специализирани екипи вадят ранени от автобуса. Както БЛИЦ съобщи, сигналът за инцидента с автобус в района между Лесков дол и Своге, на около 2 км преди града в посока от София, е получен около 17.10 часа.

Автобус с пътници, тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира “Седемте престола”, се е преобърнал в Искърското дефиле 2 километра преди Своге, след като се е ударил в четири автомобила. Автобусът е горял, най-вероятно има и много ранени. На мястото има около 15 екипа на Спешна помощ от София, 3 – от Враца и още 3 – от Монтана. По непотвърдена информация на bTV, 13 души са загинали, издирват се още хора, пострадали при инцидента.. Над района буквално се е изливал порой, придружен със силни гръмотевици.

Участъкът на инцидента временно е затворен за движение. Трафикът се спира от патрули на Пътна полиция откъм Нови Искър и Ребърково.

Фирмата превозвач “Мобилус 5”, чийто автобус се обърна в Искърското дефиле, притежава 6 автобуса. Тя извършва случаен превоз, съобщи зам.-министърът на транспорта Ангел Попов.

„Всички документи са налице. Проверяваме техническите прегледи. Шофьорът притежава всичко необходимо”, каза още той пред БНТ.