Бойко Борисов

Вината ще се носи, докъдето стига отговорността, категоричен беше премиерът

Към никого няма да има нито закрила, нито пощада, обяви премиерът Бойко Борисов по повод автобусната катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души, в началото на днешното правителствено заседание.

„Много ясно са отрегулирани всички процеси, конкурси, строителен надзор, приемателни комисии и всяко лице ще си носи отговорност и ще му бъде поискана политическа отговорност”, категоричен беше министър-председателят. „Въпрос на дни е да приключат експертизите и призовавам опозицията да изчака няколко дни. Докъдето е вината, до там ще се носи отговорност”, подчерта той.

Борисов коментира и протеста на синоптиците, които тази сутрин отново излязоха пред БАН, за да искат „развод” с академията. Очаква се протестиращите да се срещнат с премиера, образователния министър Красимир Вълчев и председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски.

Ще видим докъде са свършили всичко, което е в правомощията на БАН, какво решение ще се вземе, но не мога да оставя държавата да е заложник на процесите, които текат там. Ако те не могат да го решат, ние ще го решим, каза Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

btvnovinite.bg