Дупничани: 74- годишната Маргарита Костадинова продава храна за кучета и хора на тротоара, магазинът е мръсен, къде са инспекторите?

„Неугледен магазин на ул. „Св. Иван Рилски” в Дупница ври от стока- яйца, риба, кучешка храна, олио, захар, зеленчуци, плодове. Сергиите са направо върху тротоара, хладилниците и помещението отвращава от мръсотия. Инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните си затварят очите над грубите нарушения и незаконната дейност.”, сигнализираха наши читатели.

„Как е възможно храна за хора и кучета да се продава на едно място и то на тротоара. Самата собственичка и продавачка нищо не яде от магазина си. Тя си поръчва храна от други места. Това е обект, който категорично не отговаря на разпоредбите и изискванията за храните. Как е възможно да работи? Изобщо какви документи има? Стопанката е 74- годишната Маргарита Костадинова. Тя овдовя съвсем наскоро. Неотдавна мъжът й Иван беше хванат с незаконни цигари. Малко след като излезе от ареста той почина. Какво е извинението на инспекторите от ОДБХ и защо не минават служители на НАП? Въобще не сме сигурни, че жената може да включи касов апарат. Глобите съгласно закона са около 2000 лв., но едва ли Маргарита ще се смути, защото добре си печели, има си пари.”, пишат до редакцията на вестник „Вяра” хора от квартала.