Трима военнослужещи от Кюстендил спасиха от пламъците на собствената му къща 67- годишният Георги Манолов от село Пиперков чифлик, пожарът причинен от късо съединение унищожи 140 кв. м от двуетажната сграда

Снимка: Архив

Пожарът е унищожил 140 кв. м покривна конструкция и стълбищна клетка

Редник Кристиян Георгиев и ефрейторите Десислав Йорданов и Евгени Георгиев от състава на Сухопътни войски ще бъдат предложени за награда

Тримата военнослужещи от Кюстендил спасиха тази сутрин от огнени пламъци живота на 67- годишният Георги Манолов от село Пиперков чифлик. Спасителите, които са от състава на Сухопътни войски към Бригадно командване  – Благоевград, са от Кюстендил и пътувайки за работа по обичайния маршрут забелязват гъст дим и виждат, че гори втория етаж на къща, а от прозореца на първия етаж възрастен човек вика за помощ.

“Тази сутрин екипи на РСПБЗН – Кюстендил, са гасили пожар в къща в село Пиперков чифлик. Сигналът е подаден на телефон 112 в 6.42 ч.

Тримата военнослужещи от състава на Сухопътни войски към Бригадно командване  – Благоевград, редник Кристиян Георгиев и ефрейторите Десислав Йорданов и Евгени Георгиев, пътувайки за работа, се впечатлили от излизащ дим от къщата. Спрели и оказали помощ по извеждането на 67-годишния собственик. Изблъскали наблизо паркиран автомобил, за да не пречи при пристигането на противопожарната техника. Екип на ЦСМП – Кюстендил е оказал помощ на собственика на къщата, той отказал хоспитализация и се прибрал в селото си.

При пожара са унищожени 140 кв. м покривна конструкция, стълбищна клетка, опушени са 200 кв.м стени. Пожарът е причинен от късо съединение, противопожарните екипи са спасили от унищожение 200 кв. м от жилищната сграда, която е на 2 етажа”, съобщи Катя Табачка говорител на Пресцентъра на МВР..

Полковник Красимир Кръстев началник на Бригадното командване на Сухопътните войски в Благоевград, че за извършеното геройство и спасявайки човешки живот, рискувайки техния, ще предложи за награда тримата военнослужещи.

 

Снимки Венци и Тони Илчеви