538, 700  тона  строителни и смесени отпадъци от нерегламентирани сметища и 31 хиляди чувала  с битови отпадъци са събрани в Община Перник

538, 700  тона  строителни и смесени отпадъци от нерегламентирани сметища и 31 хиляди чувала  с битови отпадъци  бяха събрани в Община Перник в рамките на мащабната  кампания на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“.
В инициативата се включиха всички служители на общинската администрация, заедно със зам.- кмета Йордан Павлов,  всички институции, кметства,  фирми, училища, детски градини и граждани.
„Извозването на отпадъци ще продължи до понеделник, за да бъдат обхванати абсолютно всички пунктове.  Благодаря  на гражданите на Перник, които проявиха желание и съвест и излязоха в почивния ден, за  да почистят пред домовете си“, сподели Даниела Мицева -началник отдел „Инвестиции, екология и озеленяване“ в Община Перник.
Тя изказа специална благодарност и на фирмите, които доброволчески се включиха в почистването на нерегламентирани сметища.
1.“ДЛВ- СИ“ ООД- почиства нерегламентирани сметища пътя – кв. „Църква“ – с. Студена
2.ДЗЗД „Перник Комунал „- ул. „Марина бара“ при трафопоста
3. “Тони Тодоров“ ООД  – пътя преди гробищен парк в кв. Мошино
4.“А, Б и Ю Инженеринг“- кв. Тева по посока новото Регионално депо
И този път инициативата беше подкрепена с извозване на събраните отпадъци от – ОП „Флор“, „Жилфонд“ ЕООД и Еко Партнърс.
С тази мащабната акция  Перник стана част от Световния ден на почистването, въведен от Естония, в който участват милиони хора  от  150 страни.