Писателят и режисьор Нидал Алгафар направи страхотно пожелание по повод рожденият ден на дъщеря си Александра. Думите му украсиха страницата му във ФБ:

„Приятели,

днес щерка ми Alexandra Algafari има рожден ден.
Пожелал съм ѝ да е здрава. Да има крилите на щастието, влюбено и обичано сърце, нозете ѝ да я водят стабилно в трудности и по красиви пътеки, очите ѝ да виждат добрините човешки, ушите ѝ да чуват „Обичам те!“.
Обичам те Али!“

На популярният автор е тетралогията „Боже, защо Господ лъже?”, „Аллах, милост нямаш ли?”, „Любиш ли, ти Бог си” и „Орисани да избираме”.

Макар книгите да носят теологични заглавия, всички те са художествени произведения, които разкриват красотата и разнообразието на българските традиции, на бита на предците ни. В тях става дума за любовта, севдите, обичаите и всичко онова, което е закодирано в нас като народ. „Според мен трябва да има обособен специален учебник, в който да се изучава мъдростта на нашите прабаби и дядовци, която те са ни завещали.

Мъдростта на техните традиции, техните обичаи, на бита им и техните вярвания. Като казвам вярвания – имам предвид техните езически вярвания, които са в следствие на многовековен опит и знания”, споделя Нидал Алгафари на една от срещите си със своите почитатели.