Нова спортна площадка откри кметът на Перник Вяра Церовска, клуб “Струма Кралев дол” я сефтоса с фудболен турнир

С футболен турнир между малките футболисти от клуб „Струма Кралев дол“ беше открита още една нова спортна площадка, която е изградена в село Кралев дол. Бъдещите звезди бяха наблюдавани с интерес от голяма агитка, сред която бяха кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът й, народният представител д-р Александър Александров, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов, както и кмета на селото Пламен Георгиев.
„ Това е поредното спортно съоръжение, което подаряваме на децата от нашата община.Радвам се, че сме тук и заедно с тях ще можем да се забавляваме с техните игри. Новата спортна площадка е част и от нашата програма за малките “Спорт за всеки“, сподели с усмивка кметът Вяра Церовска и подари на малчуганите топки за игра и спортни екипи.
Спортното игрище е покрито със изкуствена трева, оградено е с мрежи, разбира се, че не липсват и футболни врати. Стойността на обекта е 71 хиляди лева. 
„Това е една хубава придобивка, за което благодарим на кмета Вяра Церовска, която веднага откликна на нашето желание и нужда за най-малките жители да играят и спортуват. Децата са въодушевени, родителите също са доволни. Излизат на чист въздух, а не стоят на телефоните и компютрите си в домовете“, похвали се кметът на населеното място Пламен Георгиев. Той допълни, че с дарения е изградена трибуната за публиката, както и паркинг за по-добра комуникация.
На футболното игрище се предвиждат и турнири за по-големите любители на спорта.