Руси Чанев чете емблематични текстове от „България под комунизъм” в Радомир

Среща с Нася Кралешска-Оуенс, автор на книгата „България под комунизъм”, и представяне на творбата инициираха общинският ръководител на ГЕРБ-Радомир Пламен Алексиев и общинското ръководство на политическата сила. Гостите на събитието имаха възможност да се срещнат с историка проф. Евелина Келбечева, преподавател в Американския университет в Благоевград, и известния български актьор и сценарист Руси Чанев, който прочете част от емблематичните текстове в „България под комунизъм”.

Книгата покрива всичките етапи на комунистическия режим в България. „Има една глава „Нужен ли бе комунизмът“, в която с документи доказвам неговата ненужност. Представям как режимът манипулира още от детските градини. Сега дори хора на моята възраст не знаят почти нищо за комунизма“, разказа авторката.
На представянето присъстваха и по-възрастни хора от региона, сред които бе и почетеният гражданин на гр. Перник Цанко Живков – писател и автор на много книги, преживели комунистическия режим, за които стремежът да се научи повече за този период не е секвал. Историкът Юлиан Ситарски представи информация за избитите без съд и присъда хора от град Радомир и региона.