БСП официално внесе вота на недоверие в деловодството на Народното събрание 

Парламентарната група на БСП внесе официално мотивите си за третия вот на недоверие в деловодството на Народното събрание, предаде репортер на Novini.bg. Вотът е поради проблемите в здравеопазването.

С този вот ние искаме оставката на правителството, на ГЕРБ и на Обединените патриоти. Лекарствата се изнасят от България, българите са принудени да ги закупуват от чужбина. Правителството не изпълнява задълженията си да изплаща осигуровките на деца и пенсионери. Искат да натоварят допълнително работещите българи със задължителна здравна застраховка от 12 лева, което е абсолютно неприемливо.

Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, заявявайки, че състоянието в здравеопазването е катастрофално и най-логичният изход е оставката на правителството.

Знаем, че с този вот няма как да падне кабинетът, но чрез него ние искаме да покажем три неща. Първо, състоянието е катастрофално. Второ, сегашните управляващи не могат и не искат да се справят с това състояние. И трето, трябва да се знае, че има алтернатива. И тази алтернатива е както в нашия проект „Визия за България”, така и в мотивите по вота, обясни още Нинова.

Политиката на това правителство представлява тежко отстъпление на социалната държава от нейните отговорности. Ето защо нямаме никакво време за отлагане, допълни лидерът на БСП.