Ветераните на Петрич паднаха от „Пирин” (Благоевград) въпреки блестящите атаки на Зидан, протестираха срещу асистента Васил Байрактарски

Oтбора на „Беласица”

Ветераните от „Беласица” (Петрич) претърпяха загуба от благоевградските „орлета” след победата им над санданчани със 7:3. Срещата започна много добре за отбора на домакините, като още в 6-ата минута отличният в този мач Васил Чергов-Зидан пое топката по левия фланг и с точност прехвърли вратаря на „Пирин” Михаил Ролев за 1:0. В 19-ата минута отново той с далечен удар разтресе напречната греда зад стража на гостите. В 35-ата минута наставникът на петричките ветерани Иван Златински извърши принудителна смяна, като на мястото на отлично играещия ляв защитник Стоил Бояджиев в игра влезе Георги Каракашев.

Отбора на „Пирин”

Отборът на „Беласица” продължи да атакува вратата на благоевградските ветерани чрез невероятните в мача Емил Шаламанов, Марин Георгиев-Мерата и Зидан. От отбора на гостите Иван Стойчев и Петър Бандев бяха заплахата до момента за отбора на домакините, които опитваха да изненадат стража на „Беласица” Валентин Терзиев, но до момента това така и не се получаваше. В 55-ата минута стожерът в отбраната на „Беласица” Стойчо Георгиев скочи с глава след центриране на Емил Шаламанов от корнер и изпрати кълбото под напречната греда за 2:0. И когато се очакваше разгром, последва отпускане в отбора на „Беласица” и се случи най-неочакваното. В 57-ата минута отборът на гостите успя да намали на 2:1 след попадение на Димитър Коемджиев. Тогава последва групов протест от страна на петричките футболисти, които се насочиха най-вече към асистента Васил Байрактарски, който не вдигна флаг при засада. В 63-тата минута влезлият в игра Георги Даскалов изведе перфектно Атанас Николов и той от 10-ина метра изравни за 2:2. Три минути по-късно Младен Малечканов след центриране от фаул уцели гредата зад стража на „Пирин” Михаил Ролев. Четири минути преди края на мача след центриране от ъглов удар Георги Даскалов с глава изпрати топката в мрежата на Валентин Терзиев за 2:3. Така при това положение отборът на „Пирин” (Благоевград)-ветерани стана областен първенец и продължава по пътя за Купата на България.