Манолова отхвърля намеците за партийни протести: Уврежданията не са леви или десни

Мая Манолова

Най-лесният начин да се дискредитира един протест е той да бъде партийно оцветен. Това обяви омбудсманът Мая Манолова в сутрешния блок на Нова телевизия по повод намеците, че демонстрациите на майките са обвързани с определени политици и формации.

По думите й протестът на майките на деца с увреждания бил пъстър като дъгата, т.е. протестиращите са с различни политически виждания, но с еднакви проблеми.

“Уврежданията не са леви или десни, либерални или консервативни и много разчитам на интелекта и съвестта на партиите да не се опитват да смачкват по този начин този протест. Аз не стоя в редица с никоя партия, аз стоя с майките”, коментира с популистки привкус Манолова.

Тя призова “да спрат да се гаврят с този протест”. “Той е нажежен, но в основата си проблемът е свързан с правата на хората с увреждания и тяхната невъзможност да водят нормален начин на живот”, уточни омбудсманът и отбеляза, че целта й била ясна – приемането на законите, които майките искат.

По думите й има постигнато съгласие между майките и представители на властта и те са поели ангажимент, че законите ще бъдат приети от парламента до средата на декември.

Тя коментира и изказването по адрес на майките на деца с увреждания на вицепремиера Валери Симеонов, като го категоризира като срамно и неморално. И подчерта, че Симеонов е служител на народа и няма право да обижда началника си.

“Що се отнася до моралния проблем, който създава вицепремиерът, според мен трябва да се върнем към Конституцията – суверенът е над всичко и ние сме негови служители”, допълни Манолова.

“Това е най-чистата кауза, с която съм се сблъсквала. И всички трябва да спрат да се гаврят с нещастието на тези жени”, настоя тя.

 

 

 

 

 

 

news.bg