Любомир Тончев e новият треньор на ФК “Велбъжд”

Любомир Тончев

Изпълнителният директор на кюстендилци Андрей Радев: Целта е да запазим място в групата, ще привлечем 3-4 опитни играчи за пролетния дял

 

Мъжкият отбор на ФК “Велбъжд” има нов старши треньор и това е Любомир Тончев, който е част от клуба и водеше тим от ДЮШ. Досегашният наставник Анатоли Бачовски и кюстендилският клуб се разделиха по взаимно съгласие. Така три кръга преди края на зимния полусезон Любомир Тончев застана начело. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Андрей Радев.

В първата среща начело на кюстендилския тим Тончев записа минимално поражение при гостуването на „Велбъжд“ в Сандански на „Вихрен“.

Кюстендилският тим е на последно място в класирането на Трета югозападна лига, едва с 3 точки актив и това е най-вероятната причина за оттеглянето на Бачовски. В последните два мача от полусезона кюстендилци приемат на стадион “Осогово” отбора на “Марек 1915” (Дупница), а преди зимната пауза им предстои визита в Самоков на “Рилски спортист”.

“През паузата планираме привличането на 3-4 опитни футболисти за пролетния полусезон. Няма да бъде освобождаван никой от сегашния състав. Целта е запазване на мястото в Трета югозападна лига”, каза още Андрей Радев.