„Сливнишки герой” победи „Германея” с 2:0 в Сапарева баня

Изключително коректен мач изиграха футболистите на „Германея” (Сапарева баня) и „Сливнишки герой” (Сливница) в среща от 15-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Първата третина от двубоя премина без опасности пред двете врати. Отборът на домакините опитваше с центрирания да превземе вратата на „Героя”, но защитата на гостуващия тим беше добре подредена. В 15-ата минута Костадин Кафтанов от фаул центрира в наказателното поле на домакините, Виктор Георгиев с глава свали кълбото на Вестислав Иванов и той с левия крак го изпрати в далечния ъгъл за 0:1. По един пропуск направиха Вестислав Иванов с крак и Мариян Хаджиев с глава. Футболистите на „Германея” за известен период от време опитаха да заиграят открито, но срещнаха навременната намеса на защитата на гостите.
Второто полувреме започна с натиск на отбора на домакините. Изпълниха се два ъглови удара от страна на футболистите на „Германея”, но до отбелязване на гол не се стигна. В 75-ата минута Вестислав Иванов след перфектна комбинация на гостите напредна по левия фланг и от движение със силен шут изпрати топката в десния ъгъл зад стража на „Германея” за 0:2. Мичо Мичев, Мариян Хаджиев и Кристиян Николов имаха шанс за отбелязване на гол, но не бяха точни в завършващата част на удара срещу домакините.

След мача старши треньорът на „Сливнишки герой” (Сливница) Петър Малинов бе особено доволен и заяви, че победата на неговия отбор е заслужена и изрази задоволство от добре подготвения терен и коректността на футболистите от „Германея”.

Следващият мач на отбора от Сливница е в Ботевград, а на „Германея” – в Симитли.