Мерцедес поведе 250 автомобила на протеста в Перник

Мерцедес с пернишка регистрация поведе протеста. Снимки: Бг нес

Мерцедес с пернишка регистрация поведе протест на перничани срещу високите цени на горивата у нас, който блокира за движение пътен възел “Даскалово” до 21 часа, когато протестът приключи и трафикът бе възстановен. Блокадата продължи повече от час, а в колоната има над 250 коли.

Блокадата доведе до опашки от изчакващи автомобили и тежкотоварни камиони.

Точно в 18,30 часа десетки автомобили, подредени в автошествие, пристигнаха на пътния възел, свързващ магистралите „Струма“ и „Люлин” с входа на Перник през квартал „Църква“ и входа на София през Драгичево и Владая. Недоволните преминаха пеша разстоянието от пернишкия квартал “Изток” до автомагистралата.

Протестът се охранява от полиция и жандармерия. Блокадата доведе до опашки от изчакващи автомобили и тежкотоварни камиони. Тя продължи над един час, като след 21 ч. протестът приключи, а движението – възстановено. Освен за цената на бензина хората изразяват недоволството си и от увеличението с до 30% на данъка за старите коли, както и от повишаването на цената на задължителната за автомобилите застраховка „Гражданска отговорност“. Протестът е организиран в социалните мрежи, протича мирно и със засилено присъствие на жандармерия и полиция.