Eпископ Поликарп раздаде икони на деца от Кюстендил

Височайши гости от Софийска света митрополия и кметът Петър Паунов уважиха тържеството за Деня на християнското семейство

Тържество с децата от ОДЗ “Славейче” се проведе във Възрожденското училище в Кюстендил по повод Деня на християнската младеж и семейство.

Малчуганите от ОДЗ “Славейче” с тържество за Деня на християнското семейство

Малчуганите бяха подготвили празнична програма по случай наближаващия празник и го представиха на присъстващите в залата. Малките момичета и момчета и техните учители бяха посрещнати от Негово Преосвещенство епископ Поликарп (Белоградчишки епископ) и височайши гости от Софийска света митрополия. По-големи деца разказаха на децата приказка за вярата и въвеждането на св. Богородица в храма, а за семейството и православните ценности им беше прожектиран детски филм.

Височайши гости от Софийска света митрополия и кметът Петър Паунов уважиха събитието.

Негово Преосвещенство поздрави малчуганите, а на всяко едно от децата подари икони за празника. След тържеството, което уважи и кметът на Кюстендил Петър Паунов, всички заедно посетиха храма „Свето Успение Богородично”. Събитието е част от редицата мероприятия, които община Кюстендил организира по повод Деня на християнското семейство и младеж. На 21 ноември предстои и запалването на коледните светлини по централната алея.