Кюстендилец с 6 месеца затвор за шофиране без книжка

Кюстендилец получи присъда от Районния съд – шест месеца затвор, за шофиране без книжка. Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия Л.В. за извършено от него престъпление по транспорта – по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс. Служители в РУП-Кюстендил спрели за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от Л.В. на ул. „Гоце Делчев“ в града, на 20 юли тази година. Било установено, че водачът не притежава свидетелство за управление на МПС, за което му бил съставен акт за установяване на административно нарушение. В хода на разследването се установило, че на Л.В. е било наложено наказание за управление на МПС без съответно свидетелство с постановление на началник-сектор към ОД на МВР – Кюстендил от м. юли 2017 г.

Впоследствие той бил привлечен в качеството на обвиняем за шофиране без книжка в едногодишен срок от наказването му по административен ред.

Подсъдимият Л.В. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е съгласил да му бъде наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.