Водният шеф Илия Илиев: Дупничани да са спокойни, воден режим в града няма да има

Илия Илиев

Положението с водоподаването в Дупница вече не е критично и няма опасност да бъде въведен воден режим, каквито опасения имаше в предишните дни, категоричен е управителят на ВиК-Дупница Илия Илиев.
По време на протеста в неделя жители на града изразиха пред „Вяра” своите притеснения, че ще трябва да преживеят и воден режим. Причината бе дългият период на суша. След валежите обаче резервоарите вече не са полупразни и дупничани не трябва да се притесняват.
„Нивото на резервоарите беше паднало драстично поради голямото засушаване. Знаете, че повече от 4 месеца не беше падала и капка дъжд, реката беше станала като вада. Сега обаче вече няма проблем, водоподаването се нормализира. Дупничани могат да са спокойни, че няма да има никакъв воден режим в града”, каза за „Вяра” Илия Илиев.
Той допълни, че положението и в квартал „Гиздова махала” вече е нормализирано и след падналите дъждове през последните дни няма поводи за притеснения и там. Както е известно, през миналата седмица недоволни жители на ромския квартал излязоха на импровизиран протест пред сградата на община Дупница. Те искаха отговори защо в голяма част от махалата няма вода вече близо 10 дни.
Във вчерашния ден на централната улица „Николаевска” пък нямаше вода в обедните часове поради авария.