Юношите на „Марек Юнион-Ивкони” размазаха „Славия” насред София с 3:0 гейма

Младите волейболни надежди от Дупница развяват гордо знамето на „Марек” с победите си в цяла България.

Възпитаниците на треньора Радослав Асенов от Дупница остават единственият отбор без загуба

„Марек Юнион-Ивкони” продължава да мачка наред съперниците си в Държавното първенство за юноши до 20 години. Дупничани размазаха като гости „Славия” насред София с 3:0 (25:12, 25:16, 25:17) гейма. В столичната зала „Панайот Пондалов” възпитаниците на Радослав Асенов не оставиха абсолютно никакъв шанс на славистите и през цялото време диктуваха събитията на игрището. През първия гейм доминацията им беше тотална и те оставиха съперника си на срамните 12 точки. В следващите две части ситуацията не се промени особено и марекчани приключиха двубоя за отрицателно време, без да дават на столичани шанс дори да си помислят за обрат.
С поредния си успех момчетата от Дупница продължават да са единственият отбор без загуба след четвъртия кръг в Група „А” от първенството по волейбол на България за юноши под 20 години.
„Много съм доволен, момчетата играха много концентрирано и резултатът го показва – спечелихме геймовете на 12, 16 и 17 точки. Отборът на „Славия” беше втори във временното класиране без загуба, затова тази победа е важна. Момчетата спазиха тактическите указания, нещата вървяха. Сега е важно следващия кръг да продължим с добрата игра, тъй като ни гостува отборът на ЦСКА”, каза пред „Вяра” наставникът на юношите на „Марек Юнион-Ивкони” Радослав Асенов.
Двубоят на дупнишкия клуб срещу „армейците” е насрочен за 2 декември, неделя, от 14 часа в Спортната зала.