„Марек Юнион-Ивкони” загуби четвърта поредна среща

Дупнишкият клуб приема новака „Дея спорт” (Бургас) у дома в събота от 17 часа. 
  •  Дупничани ще гостуват на „Славия” или „Град” (Белоградчик) в четвъртия кръг за Купата на България, определи тегленият вчера жребий

    „Марек Юнион-Ивкони” претърпя четвърто поредно поражение в Суперлигата. Дупничани загубиха визитата си на „Монтана” с 0:3 (22:25, 13:25, 24:26), играна в местната зала „Младост”.
    Домакините поеха инициативата и диктуваха събитията на игрището през почти целия мач. Най-оспорван от всички бе третият гейм, където двата тима се захапаха здраво и играеха точка за точка. Съперниците често разменяха лидерството, но в крайна сметка монтанци успяха да запишат чиста победа.
    Най-резултатен за домакините бе Златко Кьосев със 17 точки (2 блокади), а с по 16 се отличиха направилият повторен дебют Аспарух Аспарухов и Виталий Бондар. За дупничани Ивес Мутабази завърши срещата с 12 пункта (1 ас и 1 блокада).
    В следващия кръг „Марек Юнион-Ивкони” приема дебютанта във волейболния елит „Дея спорт” (Бургас) и би трябвало да запише една от най-лесните си победи. Срещата е в дупнишката Спортна зала в събота (15 декември) от 17 часа.
    Междувременно вчера бе изтеглен и жребият за четвъртия кръг от турнира за Купата на България в офиса на Българската федерация по волейбол. В този етап от надпреварата участват четирите победители от третия кръг на турнира и всички отбори от Суперлигата. Шестнадесетте участници са разделени в осем двойки, които играят елиминационни срещи. Жребият определи „Марек Юнион-Ивкони” да гостува на победителя от двойката „Славия” – „Град” (Белоградчик). Столичани са четвърти във втория волейболен ешелон, докато „Град” са втори с 16 точки и амбиции за промоция в елитната дивизия.
    Четвъртият кръг от Купата на България ще се проведе на 18 декември (вторник). Часовете на мачовете ще бъдат съобщени допълнително. Осемте победители играят финален турнир в Пазарджик.