В Симитли пипнаха шампионската купа на „Реал” (Мадрид), кметът Апостолов връчи приз за първо място на „Беласица” (Петрич)

  • Домакините на 20-ия юбилеен футболен турнир в памет на Иван Янчев завършиха втори в класирането, легендата на Испания Мичъл Салгадо раздаде автографи

Шест отбора деца се надиграваха в 20-ия юбилеен футболен турнир в памет на Иван Янчев в Симитли.

Мачовете бяха играни пред легендата на Испания Мичъл Салгадо и бившия президент на „Реал” (Мадрид) Лоренцо Санс, които бяха специални гости на кмета на община Симитли Апостол Апостолов през последните няколко дни. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов  връчи купи и индивидуални отличия на най-добрите футболисти на турнира. Класирането:

Банско на 6-о място, Разлог остана 5-и, на четвърто място се нареди „Пирин 2001”, а третата позиция заеха „Мечетата” (Петрич). „Септември” (Симитли) – домакините на турнира, завърши втори в класирането, а големият победител на турнира стана „Беласица” (Петрич). Кметът Апостолов и Пламен Скендерски наградиха всички с купи. Индивидуалните отличия: за най-добър защитник бе отличен Никола Теов от „Пирин 2001”, най-добър вратар стана вратарят на „Септември” (Симитли) Методи Иванов. Голмайстор на турнира стана Методи Кокалков от „Септември” (Симитли) с 6 точни попадения във вратите на противниците. Най-добрият нападател на турнира стана Костадин Илиев от „Мечетата”, а отличието „Най-полезен играч в турнира” бе връчено на Иван Хаджиев от „Беласица”. Оспорван беше финалният мач на турнира, като за първо и второ място в битка бяха „Септември” (Симитли) и „Беласица”. „Септември” поведе, след това „Беласица” изравни и така двете полувремена. Крайният резултат беше 3:3, което доведе до излъчването на победители чрез дузпи. На точните попадения от бялата точка „Беласица” бяха по-добри и победиха с 6:4 и вдигнаха купата на победителите. Иначе Мичъл Салгадо би първия удар на традиционния турнир в навечерието на Коледа „Иван Янчев“. Хората в Симитли имаха шанса и да пипнат купата на шампионите, притежание на „Реал” (Мадрид) отпреди 20 години, както и да се снимат със звездата на испанския футбол Мичъл Салгадо. По обяд множество фенове и любители на футбола се събраха на стадиона в Симитли, за да посрещнат Салгадо. Посрещна го кметът, а той, с приятелска усмивка, се спря за снимка с всеки, даде автограф на всички, протегнали химикал и лист, топка, фланелка.

Салгадо и бившият президент на „Реал” (Мадрид) Лоренцо Санс погледаха мачовете от турнира, много деца правят добро впечатление с играта си, не скриха да споделят високите гости. А встрани от очертанията на терена е големият трофей – купата на Шампионската лига, притежание на „Реал” (Мадрид) от 1998 година.