Бомба! Петричкият голаджия Васил Тачев напусна „Беласица”, подсилва Панагюрище

  • Съпругата ми е панагюрка и заедно с нея в момента се радваме на малкия ни син Стоян

  • Новият шеф на „Беласица” Венцислав Папалюгов е честен и коректен човек, призна още футболистът

 

26-годишният централен нападател от мъжкия отбор на „Беласица” (Петрич) Васил Тачев няма да бъде част от представителния мъжки отбор на южния град. По време на паузата той бе поканен на разговор от президента на ФК „Оборище” (Панагюрище) Илия Анчев. След продължителни разговори се стига до съгласие по всички въпроси и от 19 декември той вече е част от представителния тим на Панагюрище.

Васил Тачев е роден на 07.01.1992 година в Петрич. Първите си стъпки във футбола прави в ДЮШ на „Беласица” при треньорите Петър Карадалиев и Любомир Личков. От 14-годишна възраст е в школата на „Локомотив“ (София) при треньора Стефан Милев, където престоява една година и отбелязва 18 гола в първенството. След това е привлечен в „Нафтекс“ (Бургас). Там негов треньор е  Росен Кавръков, а изпълнителен директор – Пламен Михов. На 16-годишна възраст му предлагат предварителен договор в мъжкия отбор. По-късно заиграва в отбора на „Черноморец“ (Бургас), играещ в „А” група, чийто старши треньор тогава е Красимир Балъков. Известният български треньор Петър Хубчев го привлича в отбора на „Поморие“. Стефан Генов, старши треньор на „Черно море“, го кани във варненския клуб и прави дебют в мъжкия отбор срещу „Миньор“ (Перник) като централен нападател. Две години е в отбора на „Добруджа“ от гр. Добрич при треньора Валентин Ангелов. С 18 попадения става голмайстор на Североизточната „В” група. Бившият треньор на „Беласица“, тогава старши треньор на „Черноморец“ (Балчик) Георги Иванов-Геша го привлича в мъжкия тим и с 25 отбелязани гола става отново голмайстор на Североизточната „В” група. Във втородивизионния отбор на „Оборище“ (Панагюрище) е привлечен от треньорския дует Емил Велев-Кокала и Румил Жотев. През лятната подготовка на 2017 година започва с отбора на „Беласица“ (Петрич), но дни преди старта на есенния дял на първенството приема офертата на „Кариана“ (Ерден), където престоява един полусезон, отбелязва 14 гола в 15 изиграни мача и отново е лидер в таблицата за голмайстори на групата. От зимата на 2018 година се завръща в родния „Беласица”, където отбелязва 12 гола и помага най-много за оцеляването на отбора в групата. През есенния дял на ЮЗ трета лига с фланелката на „Беласица” отбелязва 7 гола.

Ето какво сподели за бъдещето си петричанинът:

– Васко, вярно ли е, че се разделяш с „Беласица”?

– Да, това вече е факт. Преди минути се разбрахме по всички въпроси с президента на „Оборище” (Панагюрище) Илия Анчев. Обстановката ми е напълно позната. Съпругата ми е панагюрка и заедно с нея в момента се радваме на малкия ни син Стоян.

– Как се стигна до раздялата с „Беласица”?

– Като футболист на петричкия отбор многократно бях канен на разговори от различни отбори, включително и от „Оборище”. Все пак редно бе да завърша есенният дял от първенството с представителния тим на Петрич. Дадох каквото можах от себе си. За мен беше чест, че в продължение на една година играх с фланелката на „Беласица” – отбор, който е име в българския футбол. Няма да забравя моите приятели – феновете, които ще обичам винаги и ще имат място в моето сърце. Някои неща ще запазя в тайна, но те са известни и един ден ще дам по-голяма яснота по тези въпроси, от които останах и малко огорчен.  Новият шеф на „Беласица” Венцислав Папалюгов е честен и коректен човек. Изпълнява всичко, казано от него. Клубът разполага с подновен транспорт. Самочувствието на мъжкия отбор е повдигнато от това. Този човек е дошъл да направи нещо голямо и ако не му се пречи, съм уверен, че най-късно до 2020 година отборът ще е член на втора професионална лига.

– Какво ще пожелаеш на колегите си от „Беласица”?

– Да заиграят с петрички дух и да върнат честта и славата на отбора, както беше преди няколко години. Нека всички да се обединят около новия футболен шеф г-н Папалюгов. Пожелавам много здраве, успехи в семействата им и на терена и на феновете, които обичам много. Весело посрещане на Коледа и Нова година и успешна 2019-а!