Коронясаха бореца Милослав Методиев за спорист №1 на Кюстендил, подгласниците са Цветозара Миленкова и Андрей Тодоров

Милослав Методиев за трети път е №1.
  • Кметът Петър Паунов награди победителите, обеща субсидиите за клубовете да се повишат и да се направи модернизиране на спортната база

 

 

Националният състезател по борба – класически стил Милослав Методиев е Спортист №1 на Кюстендил за 2018 година. Негови подгласници станаха талантливата гимнастичка от категория “Елит” Цветозара Миленкова и каратеката Андрей Тодоров, който е част от националния отбор при кадети.

4-кратният носител на приза „Спортист №1 на Кюстендил” Владислав Методиев с треньора Валери Райчев

Купите на победителите в 19-ото издание на „Спортист на Кюстендил”, организирано от „Дарик радио”, връчи кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Тържеството се състоя в клуб “Шампиони” в спортен комплекс “Осогово”. “През следващата година ще се постараем да повишим субсидията за спортните клубове и да продължим с ремонтите на базата. Благодаря ви за това, че раздадохте дни и нощи лишения, труд и пот, за да светите действително като коледни звезди над Кюстендил, над вашите семейства и над всички ваши приятели.

Кметът Петър Паунов обеща с около 10% да се подкрепят усилията на клубовете.

Давам си сметка колко ви коства всичко това. Благодаря за огромните сърца, които вие съхранихте, за това, че запазихте усмивките на тези прекрасни деца, които вървят по вашите стъпки. Благодаря ви за това, че благодарение на вас кюстендилският спорт действително е еталон за себеотдаване, за чест и за доблест. Думи и понятия, които в съвременния свят са изключителен дефицит и те съществуват само благодарение на хора като вас”, каза Петър Паунов пред присъстващите. Милослав Методиев е състезател на Спортен клуб по борба „Васил и Георги Илиеви“.

За него това е трета победа в класацията „Спортист на Кюстендил”. Той е пети в Европейско първенство за мъже, има и първо място от Държавния личен шампионат при най-тежките до 130 кг. Цветозара Миленкова от клуб “Велбъжд” се състезава в кат. „Елит” за девойки младша възраст. Абсолютна шампионка на Държавно първенство „Златен обръч“, а на Държавно първенство кат. „Елит” тя намери място сред най-добрите 8 състезателки на България, като се нареди на 7-о м. многобой и влезе в три финала. Андрей Тодоров от клуб “Шурикен” е национален състезател при кадетите. През тази година се класира на 5-о място на кумите на Световна младежка лига в София и на 1/8-финалите на Световната младежка лига в Италия. В момента е 21-ви в световната ранглиста в категория кадети -63 кг. Награди получиха и треньорите на тримата победители – Валери Райчев, Весела Николчова и Емил Димитров. Отбор на годината стана футболният тим на ФК “Кюстендил-Академия Стоянов”- деца, родени 2005 година, с треньор Красимир Петков, които стигнаха до четвъртфиналите на турнира за Купата на БФС. Техни подгласници са волейболистките на “Велбъжд” – девойки младша възраст, които тази година се наредиха на пето място в България. Специална награда за цялостен принос за развитието на спорта в Кюстендил получи 4-кратният носител на приза „Спортист №1 на Кюстендил” – Владислав Методиев от клуб “Васил и Георги Илиеви”. Той е двукратен световен вицешампион и носител на множество отличия за българския спорт. Награда за Вацата и от клуба връчи треньорът му Валери Райчев. По време на церемонията по награждаването на Спортист на Кюстендил 2018 специални плакети получиха спортистите, които са номинирани под №1 в 33 клуба, които развиват дейност на територията на община Кюстендил. Спортист на Кюстендил Милослав Методиев разряза и празничната торта, приготвена за церемонията с имената на всичките 33 клуба, развиващи дейност по правилата на играта в общината.