Футболистите на Симитли направиха първа тренировка с благословията на отец Спас, кметът Апостолов: Не изкарвайте картони

Селекционерът на „Септември” (Симитли) Спас Стоименов събра 26-има за пролетния дял на първенството. Преди първа тренировка и първа обиколна на заснежения стадион свещеник отслужи водосвет. Отец Спас отслужи ритуала и благослови футболистите и спортно-техническия щаб на отбора.

При момчетата за първа тренировка бе и общинският кмет Апостол Апостолов. Ръководството постави и новата цел на футболистите: второто място за „Септември” (Симитли) в класирането. 26-има днес бяха по екипи на стадиона, подготовката за пролетния дял на Югозападната трета лига отборът на „Септември” (Симитли) започва с 6 нови попълнения. Новите момчета, които ще дадат допълнителна сила на отбора, са ясни отдавна. В отбора пристигнаха защитникът Евгени Тунтев, Владимир Каптиев, Борислав Хазуров се завърна от „Вихрен” (Сандански), Иван Иванов от „Хебър” (Пазарджик).

Другите двама нови са защитникът от „Перун” (Кресна) Кузман Драчев и нападателят от „Марек” (Дупница) Иван Иванов. Евгений Карадаков също започна подготовка с отбора, като ще поддържа форма с футболистите на Стоименов по време на лагера, който ще се проведе на базата в Симитли. Юношата на „Септември” Алекс Тодоров, който е вратар, също ще се подготвя с мъжкия отбор на клуба. „Ще започнем с тренировки веднъж дневно, като следващите седмици започваме да тренираме по два пъти“, коментира старши треньорът на „Септември” (Симитли) Спас Стоименов. „Ще дадем всичко от себе си и ще проверим възможностите на всички момчета в предстоящите контролни срещи“, каза още той. Успех и много здраве, без картони и глупави ситуации през новия сезон пожела на отбора кметът на общината Апостол Апостолов.