Община Дупница чака първите 77 000 лв. по договора за депото

Докладната записка на кмета Методи Чимев (вляво) за превода ще бъде разгледана на заседанието в петък.

Община Дупница чака първия транш по проекта за депото. Авансовото плащане е в размер на над 77 000 лв. Това става ясно от докладна записка на кмета Методи Чимев до Общинския съвет, с която иска разрешение за издаване на Запис на заповед в полза на Министерството на околната среда и водите за сума в размер до 77 162,99 лв., представляващи 1% от стойността на предоставената безвъзмездна финансова помощ по договора за безвъзмездна финансова помощ от 18 декември 2018 г., със срок за предявяване за плащане – до 18 май 2021 г. (срока за извършване на окончателно плащане по проекта).

Както е известно, в края на миналата година общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол подписаха договора за проектиране и изграждане на инсталация за компостиране и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за трите града и селата към тях. Безвъзмездната финансова помощ по договора е в размер на 7 716 298,82 лева със срок на изпълнение от 24 месеца.

Докладната записка е включена в дневния ред на предстоящото заседание на местния парламент, насрочено за 25-и т.м. (петък).