Кюстендилски криминалисти разбиха претъпкани складове с крадени вещи от Италия, няма арестувани

Малък състезателен мотопед и АТВ са сред откраднатите вещи.
  • Намерени са малък състезателен мотопед, скутер и АТВ, обявени за откраднати чрез Шенген

 

На претъпкани помещения с най-различна крадена стока се натъкнаха криминалисти от Кюстендил, които атакуваха 3 склада, след няколкоседмично наблюдение.

Огромно количество крадени вещи откриха криминалисти, някои скрити под леглото.

В помещенията, 2 от които в близкото до областния град село Граница и едно в Кюстендил, униформените се натъкнали на вещи, техника, мотопеди и АТВ-та. Обиските са осъществени след разкриването на схемата от криминалисти от ОДМВР, служители от РУ-Кюстендил, експерти и разследващи полицаи. Специализираната полицейска операция за разкриване на факти и обстоятелства, свързани с вещно укривателство, е проведена преди два дни, като в различни стаи, помещения и гаражи са открити огромно количество крадени предмети, предимно от Италия.

Мотоциклет тип скутер

Електрически ъглошлайфове, шлайфмашини, електрически бормашини, водни помпи, електрически циркуляр, лазерен нивелир, комплекти гидори, електрически инструменти, хилти, електрически двигатели, инструменти за полиране, компресори, професионална прахосмукачка, пароструйка, водоструйка, кухненски приспособления, готварски печки, хладилници, газови котлони, кутии с ръчни часовници, преносими компютри, GPS навигация, 868 кутии с МР4 плейъри и аксесоари към тях, автомобилни гуми и части, електронни модули са сред откритите от полицията вещи при проведената акция.

Криминалистите се натъкнали и на малък състезателен мотопед, мотоциклет тип скутер и АТВ. Оказало се, че те били обявени за откраднати чрез Шенгенската информационна система.

„Кражбите са извършвани в един град, в продължение на доста дълъг период от време. Към момента няма как да предоставим повече подробности, тъй като работата по случая продължава. Това, което знаем, е, че са обирани различни складове – за строителна, за бяла и черна техника, специализирани магазини и др.“, коментираха запознати с разследването и добавиха, че към момента няма задържани.

По случая в започнато досъдебно производство. Процесуално- следствените действия са осъществени с прякото участие на прокурор от РП – Кюстендил.