Тодор Настев от клуб “Дарис” стигна до четвъртфиналите на ЕП по карате в Алборг, Дания

Тодор Настев

Спортист №3 на Кюстендил Андрей Тодоров от “Шурикен” отпадна на старта след съдийско решение

 

Състезателят на кюстендилския клуб “Дарис” Тодор Настев стигна до четвъртфиналите и остана седми на Европейското първенство по олимпийско карате за кадети в категория 57 кг. Възпитаникът на треньора Борислав Иванов се наложи в първия кръг над състезател на Уелс с 2:1, във втория елиминира каратека от Босна с 1:0, а на четвъртфиналите отпадна след загуба от шотландец след 0:0 и съдийско решение. Неговият съперник обаче достигна до финала и това изтегли Настев в репешажите преди битката за бронзовия медал. За съжаление каратеката на „Дарис” загуби с 1:0 от Косово и остана на 7-о място в крайното класиране в категорията, където бяха 32-ма състезатели.

„Това е първо Европейско първенство за Тодор, може да се каже, че е добро представянето му, въпреки че очакванията ни бяха за медал. Ние винаги излизаме и играем за медал, но той с всяко състезание израства все повече и повече”, каза треньорът му Борислав Иванов.

Състезателят от КК „Шурикен” Андрей Тодоров за съжаление загуби след съдийско решение още на старта при 0:0 в първия кръг срещу съперник от Испания в категория 63 кг.