„Малеш” победи „Изтребител” в Ново Делчево, треньорът Стоян Тросков – недоволен

„Малеш” (Микрево)

Мъжкият отбор на „Малеш” (Микрево) взе победа в последния си контролен мач. Футболистите от Микрево се изправиха срещу „Изтребител” на стадиона в Ново Делчево. Силно първо полувреме изиграха възпитаниците на Стоян Тросков, надминавайки игрово и тактически отбора на домакините. Те създадоха много голови положения, но неточният мерник бе причина полувремето да завърши с неубедителна голова разлика. В 25-ата минута Венци Стоянов бе изведен директно срещу вратата на домакините, излъга защитата и от движение промуши топката зад Александър Седелчанов за 0:1. Три минути по-късно отново нападателят на гостите надигра вратаря на „Изтребител”, но изпрати топката в аут. В 36-ата минута Радослав Пецанов след самостоятелна атака по десния фланг навлезе в наказателното поле на домакините и изпрати топката в далечния ъгъл на Александър Седелчанов за 0:2. Последните десетина минути от първата част на двубоя футболистите на „Изтребител” понатиснаха отбора на „Малеш”. На 3 пъти 14-годишният талант на гостите Георги Георгив показа завидно майсторство и отрази ударите на нападателите на домакините.
След почивката наставникът на „Малеш” Стоян Тросков извърши много смени, като даде шанс за изява на останалите футболисти от резервната скамейка. В 65-ата минута Васил Захариев изскочи пред вратата на „Малеш” и от десетина метра изпрати топката неспасяемо в мрежата им за 1:2. Това попадение окрили футболистите на „Изтребител”, те тръгнаха да изравняват резултата, но не успяха да сторят това до края на срещата.
Независимо от победата старши треньорът на „Малеш” Стоян Тросков не бе доволен от играта и сподели: „Нашите футболисти показаха излишно самочувствие срещу отбора на „Изтребител” (Ново Делчево). Имаше много брак в действията и прибързани решения, което даде отражение на качеството на играта. Благодаря на домакините и най-вече на техния спонсор Благой Апостолов, който осигури терена ден преди контролната среща за тренировки на нашия отбор. Много добро поведение демонстрираха и футболистите на противниковия отбор. Вече мислим за първия мач от пролетния дял на настоящото първенство, който ще изиграем на 24 февруари от 14,30 часа на стадиона в град Кресна срещу местния „Перун”.