Биатлонистът Красимир Анев от Самоков стана европейски шампион

Самоковският биатлонист Красимир Анев триумфира като европейски шампион. 31-годишният състезател спечели титлата в индивидуалната дисциплина на 20 км на европейското първенство в Минск. Самоковецът стигна до първата си шампионска титла, след като спечели две бронзови и две сребърни отличия от предишните два шампионата на Стария континент.

Анев направи само един пропуск при четирите си стрелби и измина трасето за 53:18.1 минути. Авансът му пред втория Тарей Бьо от Норвегия е повече от 3 секунди. Бронзовият медал е за друг норвежец – Ендре Стрьомсхайм.

Владимир Илиев завърши 23-ти с 6 грешни изстрела, Антон Синапов се нареди 51-ви също с 6 грешки, а Димитър Герджиков не финишира.

Титлата на Краси е втора в историята на мъжкия ни биатлон. През 2017 г. Владимир Илиев триумфира в спринта на 10 км в Полша. Това е девети медал за Красимир Анев от европейски първенства.

От страницата си в социалната мрежа кметът на Самоков Владимир Георгиев поздрави Красимир Анев, както и целия му екип, за завоюваната европейска титла. Припомняме, Краси Анев бе удостоен и със званието “Почетен гражданин на Самоков”.